This is a free Purot.net wiki
  • View:

Käytännön toteutus

Sisältöalue

Miten liikkeelle

Pitäisikö luoda wiki kurssille?

Vai käyttääkö peda.net:iä, tähtimallin keskuksena?

-voi laittaa salasanan taakse tietoturvan takia,mutta entäs julkisuus

- portaat aina hankalia

Mitä ottaa käyttöön? Blogi?

Pedagogisuus

-mikä on pedagogisesti järkevää ja hyödyllistä toimintaa

Opiskelijoiden taidot vaativat kohennusta

Opiskelijoille opiskelutaitoja opettava kurssi

Yo-koe

ohjaa opetusta osittain väkisinkin, mistä aikaa otetaan opetteluun.

Sisältöjä kursseista karsittava, jotta voidaan oppia oppimaan. Tuleeko muutosta kun ops:it muuttuu?

Pois ulkoa opettelusta.

Opiskelijoille tarvitsisi välineitä, pelkkä opettajan tietokone luokassa ei riitä. Erilliset atk-luokat pois. Langattomat verkot kouluihin. Ihannetilanteessa jokaisella olisi oma henkilökohtainen laite. Mutta miten ne kestävät käytössä.

Tallennus ja tietoturva

Mihin tallennetaan? Entäs jos laite häviää?

Opettajan päätettävä ja valittava. OPH:n rooli? Kokemuksia muilta käyttäjiltä.

Pedagogisuus

alakoululaisten kanssa keinot vähissä. Ekaluokkalaisiakin on fb:ssa, ristiriitaista, kun lapset ovat jo fb:ssa ja opettajan pitäisi opettaa, ettei saa vielä käyttää. Ikärajat aiheuttavat ongelmia.

Vastuu alaikäisten kanssa opettajalla, valvooko ope 24/7 mitä kirjoitetaan?

Missä kulkee opettajan vastuun raja? Käytäntö ongelmallista. Vanhemmat eivät valvo, seuraa käyttöä, eivätkä ajattele asiaa sen enempää.

Vanhempainillat aiheesta

Sosiaalisen median roadshow-päivä tulossa syksyllä, 9.10. opettajille päivällä ja illalla vanhempainilta.

Alaikäisten kanssa kannattaa käyttää muita palveluja kuin fb,

Ohjelmien ja niiden  käytön kehittyminen ja rajaamisen kehittyminen. Tarpeiden mukaan?

Askel kerrallaan. Ensin yksi yhteinen työkalu koko työyhteisössä käyttöön. Alueelliset vierailut eri kouluihin ja heidän käytänteisiinsä.

Discuss & brainstorm

Discussion is not allowed for anonymous users. If you have an account, please login.